Voor/Na-zorg behandelingen

Bij bepaalde behandelingen heb je een voor en/of na-zorg nodig om het optimale resultaat te kunnen bereiken! doet u dit niet? dan vervalt helaas de garantie voor uw behandeling.

Voorzorg Permanente make-up

 

leuk dat je voor de Permanente Make-up (PMU) komt. Zoals je weet wordt door. Middel van een naald de pigmenten in de huid gebracht. Omdat hier dan miniscule wondjes ontstaan, brengt het altijd een risico met zich mee. Zorg daarom dat je van te voren goed bent uitgerust. Stel de behandelaar eventueel op de hoogte van medicijnen gebruik, huid allergieën, huid problemen, epilepsie en een overgevoeligheidsreactie. En controleer op www.veiligtatoeerenenpiercen.nl dat de studio waar je PMU laat zetten een vergunning heeft. Deze vergunning geeft aan dat de salon werkt volgens hygiëne richtlijnen volgens het landelijk centrum hygiëne en veiligheid. 

 

Laat geen permanente make-up aanbrengen: 

- laat 2 weken voor en/of na een vaccinatie geen PMU plaatsen! doet u dit wel? dan vervalt de garantie op de PMU. houd hier dus zelf rekening mee met het inplannen van uw afspraken.

- op plekken waar je het afgelopen jaar plastische chirurgie of bestraling hebt ondergaan 

- op een litteken dat minder dan een jaar oud is. 

- op een plek waar minder dan 6 weken geleden pmu gezet is 

- op een plek waar minder als 3 maanden geleden een pmu of tatoeage is weg gelaserd of waar de laserwond nog niet genezen is. 

- op geïrriteerde huid zoals bultjes, donkere moedervlekken of zwellingen

- als onder invloed bent van alcohol of drugs 

- als je zwanger bent 

 

Daarnaast word het afgeraden om PMU te laten zetten als je last hebt van 1 van de volgende aandoeningen: 

-diabetes 

- hemofilie 

- chronische huidziekten 

- allergie voor Pigment stof 

- immuunstoornis 

- hart- vaat afwijkingen (in overleg met de arts) 

!!! ook is het belangrijk om 2 weken voor en na de eyeliner pmu geen waterproof make-up te gebruiken of wimperextensions te hebben. Laat ook de wenkbrauwen 2 weken ervoor en erna niet verven of harsen!!! 

 

Het is ook heel belangrijk dat je 24 uur voor de behandeling geen alcohol of cafeïne houdende dranken (bijvoorbeeld koffie) drinkt. Als je bloedverdunnende medicatie gebruikt stop hier dan 24 uur van te voren mee (in overleg met de arts uiteraard). Houd er ook rekening mee dat je na 6 weken terug moet komen voor een na behandeling (deze zit 1 inbegrepen bij de prijs). 

 

Nazorg PMU

Tijdens het zetten van PMU wordt de huid beschadigd, waardoor een wond ontstaat die vergelijkbaar is met een schaafwond. Voor een optimale genezing van de huid na de PMU behandeling en voor een zo mooi mogelijk resultaat moet je de huid goed droog houden. Het duurt 6 weken voor de huid optimaal is genezen.
 

 • Bij een eyeliner moeten lenzen uit zijn. Je moet er rekening mee houden dat de lenzen meerdere dagen niet gedragen mogen worden, hou dus een bril bij de hand. 72 uur na de behandeling mogen de lenzen weer in; hier mag alleen steriel water voor gebruikt worden, geen zoutoplossing! Bij het langdurig dragen van harde lenzen, in combinatie met siliconenvloeistof kan het zijn dat de eyeliner niet goed zal pakken. Dit komt doordat de siliconen in de vloeistof ook echt IN de huid gaan zitten.
 • Eerste 72 uur na de behandeling niet douchen, daarna mag je douchen maar denk erom dat je het behandelde gebied droog Houdt! (word het toch perongeluk nat? dep het dan droog en ga niet wrijven!!!
 • Raak de behandelde huid zo min mogelijk aan zo voorkom je infecties, op handen zitten namelijk altijd bacteriën.
 • Na de behandeling echt 3 dagen niet te intensief sporten.
 • Pluk en krab absoluut niet aan de korstjes en schilfertjes, hierdoor trekt je namelijk het pigment uit de huid en open je de wond die kan gaan infecteren en waardoor je eventueel litteken vorming krijgt.
 • Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon® of Betadine® op de wond
 • Het behandelde gebied niet afdekken met pleisters of kleding
 • Stel de pigmentatie niet bloot aan zonlicht
 • Vermijd de eerste 5 dagen zwembaden, sauna's, zonnebank ect.
 • Gebruik de eerste 7 dagen geen make-up, crèmes, potlood rondom het behandelde gebied.
 • Wenkbrauwen en wimpers mogen niet geverfd worden in de behandelingsperiode.
 • Als het gebied na de behandeling gezwollen is mag het thuis gekoeld worden met icepacks. Leg deze nooit op de blote huid en doe er altijd een tissue tussen om het droog te houden.

 
 De behandelde huid blijft ook na genezing gevoelig voor zonlicht. Wil jij zo lang mogelijk genieten van jouw PMU, smeer deze daarom altijd in met een SPF 30/50
Let op!!! Neem contact met mij op en de huisarts bij extreme roodheid, zwelling, bloedingen, wondvocht, kleurverandering of pijn.

 

Voorzorg spraytan

 

 • Boek afspraken zoals de kapper, nagels, hars behandelingen en wimpers voor de tanning sessie.

 • Scrub u huid 24 uur  voor de tanning sessie. Scrubben is een zeer belangrijke stap voor een spray tan sessie om de loszittende dode huidcellen te verwijderen. Gebruik hiervoor een scrub handschoen en een korrelige scrub. heb je geen scrub? Gebruik dan douchegel gemixt met suiker. 

 • Scheren kunt u het beste 24 uur voor de tanning sessie doen, let er wel op dat u geen wondjes maakt tijdens het scheren. Harsen mag ook tot 24 uur voor de tanning sessie.

 • Gebruik op de dag van de tanning sessie geen body lotion, make-up, gezichts- crème, deodorant of parfum. Dit heeft een negatieve effect op de tanning. 

 • Draag geen sieraden tijdens de tanning sessie tot na het afspoelen van de tan.

 • Draag na de tanning sessie donkere en losse kleding. Spijkerstoffen of kleding met veel naden of versieringen zijn slecht voor de ontwikkeling van de tan en kan leiden tot vlekken of strepen.

 • Lak voor de tanning sessie uw nagels en teennagels,  heeft u kunstnagels? dan is het lakken van de nagels niet nodig.

 • Als het regent of er wordt regen voorspelt vergeet dan niet om een paraplu mee te nemen naar uw afspraak.

 • Tijdens de behandeling mag u naakt, topless of in lingerie/bikini,  het belangrijkste is dat u uw prettig voelt tijdens de tanning sessie.

 

nazorg spraytan

 

 • Vermijd water, transpireren, zwemmen, sauna en sporten tot dat u heeft gedoucht.

 • Na de aanbevolen inwerk tijd van de tan sessie mag u weer douchen. Om uw tan langer te behouden adviseren wij een milde hydraterend douchegel te gebruiken. Dep u zelf droog na het douchen en voorkom zoveel mogelijk wrijving op uw huid.

 • Gebruik geen make up remover op olie basis of alcohol basis, dit zorgt ervoor dat de tan sneller van uw gezicht vervaagd.
   
 • Voor een langdurige bruine teint adviseren wij om u huid minimaal 1 keer per dag in te smeren met bodylotion, met een PH neutrale body lotion.
 • Scrub uw huid niet eerder dan wanneer de tan bijna van uw huid is vervaagd.

 • Scheren scrubt u huid ook, hierdoor kan de tan sneller vervagen. Wilt u uzelf scheren na de tan sessie? gebruik dan altijd een nieuw scheermesje.

 • Als u gaat zwemmen gebruik dan een zonnebrand-crème die water afstotend is voordat u het water in gaat. Deze zou als een bescherm laagje werken tussen het water en de tan. Gebruik alleen een lotion type en geen spray.

 

 


 

 

extra informatie

 • Mensen met psoriasis en eczeem wordt een spray tan sessie afgeraden.

 • De spray tan kan anders ontwikkelen door invloeden van hormonen zoals ovulatie, menstruatie en zwangerschap. 

 • Producten die de huid uitdrogen zoals bijvoorbeeld anti acne producten, antibiotica of andere medicijnen kunnen de tan ook aan tasten.

 • Zelfklevende tape, pleister of hars strips zullen de tan er af trekken.

 • Insecten spray, parfum of andere body sprays die direct op de huid aangebracht worden, kunnen er voor zorgen dat de tan sneller doet vervagen. Spray in plaats daarvan op uw kleding of in uw haren. 
 • Als u stevig sport kan de tan sneller vervagen op plekken zoals uw oksels, knie holtes en tussen uw borsten.

 

 

Voorzorg wimperextensions/lashlifting 

 

- kom zonder make-up na uw afspraak. heeft u wel make-up op ? dan kan de afspraak helaas niet doorgaan!

- als u een lashlift heeft gedaan, wacht dan 4 tot 6 weken voor een wimperextensions behandeling. 

 

Nazorg Wimperextensions

 

- maak de eerste 24 uur de wimpers niet nat of vochtig! dit is omdat de lijm nog moet drogen, doet u dit wel dan hebt u kans dat de extensions loslaten of de lijm wit uitslaat.

- ga niet plukken aan de extensions, of eraan zitten! hierdoor kunt u uw eigenste wimpers beschadigen

- gebruik geen make-up op of tegen de wimpers aan, doet u dit wel? dan kan de opvul behandeling niet doorgaan en word het een nieuwe set behandeling. 

- kom maximaal om de 3 weken terug, dit om uw eigenste wimpers te beschermen. 

- reinig 1/2x in de week uw wimperextensions met daarvoor geschikte foam en brush.

- borstel de wimpers minimaal en maximaal 1x per dag door.

- borstel de extensions nooit als ze nat zijn!

- verwijder nooit zelf de wimpers, laat dit altijd door een proffesional doen!

 

Voorzorg gellak/kunstnagels

- kom zonder product op de nagels naar uw afspraak. 

- zorg dat u geen kunstproduct of gellak van een andere salon op de nagels hebt, is dit wel? dan moet u dit van te voren even bespreken met de salon. 

 

Nazorg gellak/kunstnagels

- olie minimaal 1x per dag uw nagelriemen in met nagelriemolie, dit zorgt ervoor dat de nagels niet uitdrogen en u langer kunt genieten van mooie verzorgde nagels!

- maak geen blikjes open met de nagels of pulk iets weg met de nagels. Nagels zijn immers geen gereedschap, hier kunnen ze dus niet tegen.

- bijt niet op uw nagels, hierdoor kunt u minder lang genieten ervan. 

- kom om de 3/4 weken terug om uw eigenste nagels ook te beschermen. 

- ga niet zelf het product van de nagels verwijderen, maar laat  dit altijd door een proffesional doen.

Rating: 0 sterren
0 stemmen